Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skinkrulle med aprikoser och rostad mandel

Färska fruktskinkan är Carolas svar på julskinka. Skärs kall i tunna, fina skivor till julbordet. Nystekt och varm även till middag.

Skinkrulle med aprikoser och rostad mandel
Skinkrulle med aprikoser och rostad mandel
Skinkrulle med aprikoser och rostad mandel

Ingredienser

  • 1,5 kgkotlettrad- benfri
  • 2 tskhavssalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 2 msksmör

Fyllning

  • 50 gsötmandel
  • 100 gaprikoser- torkade
  • 1röd chili- spansk pepparfrukt, eventuellt
  • 3 dlost- riven t ex Järnaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Skär köttet i spiral längst med och fläk upp det till en platta.

  2. Skålla, skala och grovhacka mandeln. Rosta den i torr, het stekpanna. Hacka aprikoserna. Kärna ur och finhacka chilin.

  3. Salta och peppra köttet och lägg på fyllningen. Rulla ihop stadigt och bind om med garn.

  4. Bryn köttet i smör runt. Lägg det i ugnssäker form och sätt i köttermometer. Stek i nedre delen av ugnen till innertemperatur 65°. Beräkna ca 1 1/2 timme.

  5. Ta ut och linda om folie, låt köttet vila 20 min eller kallna helt. Skär skinkrullen i tunna skivor, lägg upp och dekorera den ev med mer frukt.

Vad tyckte du om receptet?