Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Färska fruktskinkan är Carolas svar på julskinka. Skärs kall i tunna, fina skivor till julbordet. Nystekt och varm även till middag.
Sätt ugnen på 125°. Skär köttet i spiral längst med och fläk upp det till en platta.
Skålla, skala och grovhacka mandeln. Rosta den i torr, het stekpanna. Hacka aprikoserna. Kärna ur och finhacka chilin.
Salta och peppra köttet och lägg på fyllningen. Rulla ihop stadigt och bind om med garn.
Bryn köttet i smör runt. Lägg det i ugnssäker form och sätt i köttermometer. Stek i nedre delen av ugnen till innertemperatur 65°. Beräkna ca 1 1/2 timme.
Ta ut och linda om folie, låt köttet vila 20 min eller kallna helt. Skär skinkrullen i tunna skivor, lägg upp och dekorera den ev med mer frukt.