Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Skinkmacka med brysselkål och picklade senapsfrön är en matig macka. De picklade senapsfröna som blandas med dijonsenap smakar som en riktigt stark, grovkornig senap.
Senapsfrön: Koka upp vatten, socker, ättika och salt. Lägg i senapsfröna och koka dem i lagen ca 5 min. Häll av lagen och låt kallna. Blanda senapsfröna med dijonsenap.
Ansa brysselkålen. Koka den i lättsaltat vatten 6–8 min. Låt rinna av ordentligt och skär brysselkålen i fjärdedelar. Grovhacka syltlöken. Låt den rinna av ordentligt i en sil.
Vispa crème fraichen fast med elvisp. Blanda i majonnäsen och krydda med salt och peppar. Vänd i brysselkål och syltlök.
Skär bort kanterna på brödet. Lägg på salladsblad och brysselkålssalladen. Toppa med skinka och senapsfrön och garnera med persilja.