Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skinklindad ugnsstekt majskycklingfilé

Skinklindad ugnsstekt majskycklingfilé
Skinklindad ugnsstekt majskycklingfilé
Skinklindad ugnsstekt majskycklingfilé
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 4 stmajskycklingfiléer
  • salt- svartpeppar
  • 2 tsktimjan
  • 16 stlufttorkad skinka- skivor (serranojamón)

Dekoration

  • cocktailtomater
  • timjan- färsk

Gör så här

  1. Ugn: 175 grader. Torka av filéerna med hushållspapper. Salta lätt och krydda med svartpeppar och timjan. Linda skinkskivor runt filéerna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Stek dem i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 70 grader, cirka 30 minuter. Låt köttet vila 10 minuter, innan det skärs upp. Eller låt köttet kallna och sedan förvaras i kyl till serveringen. Skär upp köttet i centimetertjocka skivor och lägg upp på serveringsfat. Dekorera med färsk timjan och halverade cocktailtomater.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök