Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skinkkyckling med ärtpotatis

30 min

Lite sälta från kapris och rökt skinka ger god smak åt kycklingen.En perfekt rätt att ta med i matlådan nästa dag

Skinkkyckling med ärtpotatis
Skinkkyckling med ärtpotatis
Skinkkyckling med ärtpotatis

Ingredienser

  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar
  • 2 mskolivolja
  • 1 kgpotatis
  • 0,5 dlkapris
  • 4kycklingfiléer
  • 2 dlärtor- gröna
  • 8skinka- skivor, flatrökt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär kycklingfiléerna mitt itu på längden. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Hacka kaprisen grovt. Rulla filéerna i hacket och linda in dem i skinkskivorna.

  3. Häll 1/2 msk olivolja i en ugnssäker form. Rulla runt kycklingen och stek mitt i ugnen 20–25 min.

  4. Skala och koka potatisen. Blanda ner ärter och resten av olivoljan. Salta och peppra.

Vad tyckte du om receptet?