Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättlagad skinkgratäng med quinoa.
Koka quinoan i grönsaksbuljong enligt anvisningar på förpackningen. Sila av. Blanda quinoan med hackade örter. Bred ut den i en smord ugnsfast form. Bryt av sparrisstjälkarna vid den torra nedersta delen. Eller använd fryst sparris. Koka sparrisen i lättsaltat vatten, cirka 3 minuter. Spola av dem i kallt vatten.
Sätt ugnen på 225 grader. Linda en skinkskiva runt 3–4 sparrisstjälkar vardera och lägg ovanpå quinoan. Fräs smör och mjöl i en kastrull och späd med matlagningsgrädde, vatten och kycklingfond. Låt såsen sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt riven ost och rör om. Bred såsen över sparrisrullarna. Gratinera i övre delen av ugnen, cirka 15 minuter. Garnera med örter. Servera med sallad.
Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök