Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på skimrande jultryfflar med apelsinsmak. Allt gott på ett ställe! Ätbart guld- och silverpuder hittar du på Panduro hobby och på nätet av märket Squires kitchen.
Finhacka den mörka chokladen och lägg i en skål.
Skölj apelsinen i ljummet vatten och riv skalet fint. Blanda skalet med grädden.
Koka upp grädden och häll över chokladen. Tillsätt smöret i klickar och rör tills chokladen smält och smeten blivit slät. Ställ smeten i kylen för att stelna något, ca 1 timme, den ska bli så fast att det går att rulla kulor.
Forma chokladsmeten till kulor och ställ in i frysen att stelna, ca 1 timme.
Hacka den vita chokladen. Smält hälften i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör ner den resterande chokladen. Doppa kulorna i den vita chokladen, täck dem så mycket som möjligt. Lägg kulorna på galler. Ställ i kylen tills chokladen stelnat, ca 30 min.
Häll puder i en skål och stryk detta på tryfflarna med en bakpensel. Förvara tryfflarna i kylen.
Foto: Per Ranung
dessert-jul