Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jultryfflar med apelsinsmak

Recept på skimrande jultryfflar med apelsinsmak. Allt gott på ett ställe! Ätbart guld- och silverpuder hittar du på Panduro hobby och på nätet av märket Squires kitchen.

Jultryfflar med apelsinsmak
Jultryfflar med apelsinsmak
Jultryfflar med apelsinsmak
Foto: Per Ranung

Tryfflar

  • 200 gmörk choklad- (64%)
  • 2apelsiner- rivet skal
  • 1 dlvispgrädde
  • 2 msksmör
  • 300 gvit choklad

Garnering

  • ätbart guld- och silverpuder

Gör så här

  1. Finhacka den mörka chokladen och lägg i en skål.

  2. Skölj apelsinen i ljummet vatten och riv skalet fint. Blanda skalet med grädden.

  3. Koka upp grädden och häll över chokladen. Tillsätt smöret i klickar och rör tills chokladen smält och smeten blivit slät. Ställ smeten i kylen för att stelna något, ca 1 timme, den ska bli så fast att det går att rulla kulor.

  4. Forma chokladsmeten till kulor och ställ in i frysen att stelna, ca 1 timme.

  5. Hacka den vita chokladen. Smält hälften i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör ner den resterande chokladen. Doppa kulorna i den vita chokladen, täck dem så mycket som möjligt. Lägg kulorna på galler. Ställ i kylen tills chokladen stelnat, ca 30 min.

  6. Häll puder i en skål och stryk detta på tryfflarna med en bakpensel. Förvara tryfflarna i kylen.

    Foto: Per Ranung

    dessert-jul

Vad tyckte du om receptet?