Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skepparns gubbröra

På m/s Byfjorden föredrar Fredrik Sjöströms torra röror utan majonnäs. Den här gubbröran är en klassiker ombord.

Skepparns gubbröraSkepparns gubbröraSkepparns gubbröra

Ingredienser

  • 4ägg- hårdkokta
  • 4potatisar- kokta
  • 1 burkanjovisfiléer- (125 g)
  • 1 knippadill
  • 1 knippagräslök
  • 3salladslökar
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • tångknäcke- eller annat knäckebröd

Gör så här

  1. Skala och hacka ägg och potatis. Låt ansjovis-filéerna rinna av och hacka dem. Blanda ägg, potatis och ansjovis.

  2. Finhacka dill, gräslök och salladslök och rör ner i blandningen. Smaka av med svartpeppar.

  3. Bryt knäckebrödet i lagom stora bitar och klicka på röran.

Vad tyckte du om receptet?