Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skärgårdssill

Krämig skärgårdssill med smak av dill och rom. Lätt att röra ihop samma dag. Men den kan med fördel stå några timmar i kylen så smakerna sätter sig.

Skärgårdssill
Skärgårdssill
Skärgårdssill
Foto: Per Ranung

Skärgårdssill

  • 1 förp5-minuterssill- (420 g)
  • 1ägg
  • 2 dlsmetana- eller crème fraîche
  • 2 mskdill- finskuren
  • 2 mskgräslök- skuren
  • 50 glöjrom- eller stenbitsrom
  • 1 mskmajonnäs- gärna Hellmans
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 25 glöjrom
  • gräslök- hackad

Gör så här

  1. Koka ägget 6 min. Låt sillen rinna av i ett durkslag. Skär den i bitar.

  2. Blanda smetana, dill, gräslök, rom, majonnäs och peppar. Skala och hacka ägget. Blanda ner hälften av ägghacket. Spara resten till garnering.

  3. Garnera sillen med resten av ägghacket, löjrom och gräslök.

  4. Tips: Passar även laktosintoleranta, då smetana från Valio inte innehåller laktos.

Vad tyckte du om receptet?