Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skånska pepparkakor

Skånska pepparkakor med mycket smak och den rätta knaprigheten.

Skånska pepparkakorSkånska pepparkakorSkånska pepparkakor
Ann-Charlotte Fägerlind

Skånska pepparkakor

  • 1 dlsocker
  • 1,5 dlsirap- ljus
  • 1 tsknejlikor- malda
  • 1 tskingefära- malen
  • 1 tskkanel- malen
  • 50 gsmör
  • 1 stägg
  • 0,5 dlmjölk
  • 0,5 tskhjorthornssalt
  • 1 tskbakpulver
  • 67 dlvetemjöl- cirka

Gör så här

  1. Koka upp socker och sirap i en kastrull. Tillsätt smör och kryddor. Rör blandningen slät.

  2. Vispa upp ägget och mjölken. Blanda ner äggblandningen i kastrullen medan sockersmeten fortfarande är varm. Låt sedan blandningen svalna.

  3. Blanda mjöl, bakpulver och hjorthornssalt i en bunke. Arbeta in mjölblandningen i den svalnade massan. Arbeta på bakbord till en deg.

  4. Lägg degen i bunken och strö över lite mjöl. Täck med plastfilm och låt degen vila minst två dygn i kylskåp.

  5. Forma degen till bollar och platta ut dem. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda kakorna i ugn, 200 grader, i 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök