Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Skånska pepparkakor med mycket smak och den rätta knaprigheten.
Koka upp socker och sirap i en kastrull. Tillsätt smör och kryddor. Rör blandningen slät.
Vispa upp ägget och mjölken. Blanda ner äggblandningen i kastrullen medan sockersmeten fortfarande är varm. Låt sedan blandningen svalna.
Blanda mjöl, bakpulver och hjorthornssalt i en bunke. Arbeta in mjölblandningen i den svalnade massan. Arbeta på bakbord till en deg.
Lägg degen i bunken och strö över lite mjöl. Täck med plastfilm och låt degen vila minst två dygn i kylskåp.
Forma degen till bollar och platta ut dem. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda kakorna i ugn, 200 grader, i 15 minuter.
Recept från Mitt kök