Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Paul Svenssons skånska köttbullar – recept

Köttbullar gjorda på fläskfärs, kryddade på traditionellt skånskt vis, smakar allra bäst nystekta.

Paul Svenssons skånska köttbullar – receptPaul Svenssons skånska köttbullar – receptPaul Svenssons skånska köttbullar – recept
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 800 gfläskfärs
  • 2 tsksalt
  • 2schalottenlök
  • 1 mskrapsolja
  • 1 dlströbröd- gärna ekologiskt
  • 1,5 dlmjölk
  • 1 tskkryddpeppar- mald
  • 2 krmvitpeppar- nymald
  • 3 msksmör

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt. Låt stå kallt ca 10 min.

  2. Skala och finhacka löken och stek den i olja tills den fått fin färg. Kyl löken och blanda den med färsen.

  3. Blanda ströbröd och mjölk och rör ner i färsen. Krydda med krydd- och vitpeppar.

  4. Forma färsen till runda köttbullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek köttbullarna i smör i omgångar, ca 8 min runtom

    Foto: Charlie Drevstam

    Skånska köttbullar

Vad tyckte du om receptet?