Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Små bullar gjorda på skållade havregryn.
Lägg havregrynen i en bunke och klicka i smöret. Häll på kokande vatten och blanda om. Låt stå i 5 minuter.
Tillsätt kallt vatten och rör om. Låt smeten svalna till 37 grader och smula då i jästen. Blanda i salt, sirap och det mesta av mjölet.
Arbeta degen väl tills den släpper bunken. Låt jäsa övertäckt i 35 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och dela i två bitar.
Rulla ut till längder och dela varje i 12 bitar. Rulla bullar och lägg på plåt med bakpapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
Pensla med vatten och strö på havregryn. Grädda i 250 grader, 8 minuter.
Recept från Mitt kök