Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skållade havrebullar



Små bullar gjorda på skållade havregryn.

Skållade havrebullar


Skållade havrebullar


Skållade havrebullar


Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 4 dlhavregryn
  • 25 gsmör
  • 4 dlvatten- kokande
  • 2 dlvatten- kallt
  • 50 gjäst
  • 2 tsksalt
  • 2 msksirap- mörk
  • 5 dlvetemjöl- med fullkorn
  • 45vetemjöl
  • vatten- + havregryn

Gör så här

  1. Lägg havregrynen i en bunke och klicka i smöret. Häll på kokande vatten och blanda om. Låt stå i 5 minuter.

  2. Tillsätt kallt vatten och rör om. Låt smeten svalna till 37 grader och smula då i jästen. Blanda i salt, sirap och det mesta av mjölet.

  3. Arbeta degen väl tills den släpper bunken. Låt jäsa övertäckt i 35 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och dela i två bitar.

  4. Rulla ut till längder och dela varje i 12 bitar. Rulla bullar och lägg på plåt med bakpapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

  5. Pensla med vatten och strö på havregryn. Grädda i 250 grader, 8 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök