Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skaldjursterrin med örtsallad, forellrom och krutonger


En skiva skaldjursterrin blir sommarfin i sällskap med massor av färska örter, skott och tunna rågbröds-krutonger.

Skaldjursterrin med örtsallad, forellrom och krutonger

Skaldjursterrin med örtsallad, forellrom och krutonger

Skaldjursterrin med örtsallad, forellrom och krutonger

Annika Broman

Ingredienser

  • 4 dlcrème fraiche
  • 4 dlphiladelphia
  • 200 gräkor- skalade eller havskräftstjärtar
  • 3gelatinblad
  • 1citron- saften och rivet skal
  • salt
  • peppar
  • 4rågbröd- tunna skivor
  • rapsolja
  • forellrom- (eller annan rom)
  • rädisor- tomater, örter, salladsskott

Gör så här

  1. Terrin: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Rör ihop philadelphia och crème fraiche till en slät smet i en stor bunke.

  2. Vänd ner de skalade skaldjuren i smeten. Smaka av med pressad citron och rivet citronskal samt peppar och salt efter smak.

  3. Smält sedan de blötlagda gelatinbladen försiktigt i en kastrull. Vänd genast ner det smälta gelatinet i skaldjursmeten, annars kan gelatinet klumpa sig.

  4. Häll smeten i en avlång form (cirka 1,2 liter) som du klätt invändigt med plastfilm. Ställ i kyl i minst 3 timmar.

  5. Krutonger: Skär rågbrödet i bitar och stek dem krispiga runtom i lite rapsolja. Låt rinna av på hushållspapper.

  6. Ta ut terrinen ur kylen och skär den i skivor med en blöt varm kniv.

  7. Lägg en skiva på varje portionstallrik och bygg en sallad över skivan, som här med forellrom, rädisor, tomater och örter efter vad trädgården förmår.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök