Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skaldjurstallrik med löjrom och citroncrème

Recept på skaldjurstallrik med löjrom och citroncrème. En lyxig förrätt som avnjuts bäst tillsammans med ett gott mousserande vin.

Skaldjurstallrik med löjrom och citroncrème
Skaldjurstallrik med löjrom och citroncrème
Skaldjurstallrik med löjrom och citroncrème
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2humrar
  • 4pilgrimsmusslor
  • 2 krmsalt
  • 2 mskolivolja
  • 60 glöjrom- (4 msk)
  • 50 gsalladsskott

Citroncrème

  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 tskdijonsenap
  • 1äggula
  • 1 dlsolrosolja
  • 1 dlolivolja
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Citroncrème: Vispa samman citron, senap och äggula. Tillsätt oljan droppvis under ständig vispning. Tillsätt saltet och ställ citroncrèmen i kylen.

  2. Ta köttet ur humrarna och skär det i mindre bitar.

  3. Salta pilgrimsmusslorna och stek dem på högsta temperatur i 1 msk olivolja ca 1 minut på varje sida.

  4. Lägg eller spritsa citron-crème på tallrikarna. Lägg på pilgrimsmussla, hummerkött, löjrom och salladsskott. Ringla över resterande olivolja.

Vad tyckte du om receptet?