Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skaldjurssallad med krämig dressing


Den krämiga dressingen och krutongerna går bra att förbereda, sedan går salladen snabbt att vända samman när grillen väl är tänd.

Skaldjurssallad med krämig dressing
Skaldjurssallad med krämig dressing
Skaldjurssallad med krämig dressing

PHOTOGRAPHER: ASA DAHLGREN

Ingredienser

  • 8pilgrimsmusslor
  • 0,5 kgblåmusslor- (färska)
  • 500 gräkor- frysta i skal
  • 3brödskivor- tjocka, ex lantbröd
  • 25 gsmör
  • 2 huvudenromansallad
  • 1äggula
  • 1,5 mskdijonsenap
  • 1 litenvitlöksklyfta
  • 1,5 dlrapsolja
  • 0,5 tskcitronsaft- pressad
  • salt
  • peppar
  • 25 gparmesan- finriven
  • 1 dldragon- hackad fransk
  • 0,30,5chili- urkärnad
  • 12 mskgrädde

Gör så här

  1. Börja med dressingen. Vispa samman äggula, dijonsenap samt finhackad dragon, chili och vitlök. Tillsätt rapsoljan först droppvis, sedan i en försiktig stråle under tiden som du mixar eller vispar allt kraftigt,

  2. Tillsätt riven parmesanost samt grädde till en önskad konsistens och smaka av med salt, svartpapper och pressad citronsaft. Ställ dressingen åt sidan.

  3. Skär bort kanterna på brödet och skär resten i fina tärningar. Smält smör i en stekpanna och stek brödtärningarna gyllene runt om. Låt svalna.Salta och peppra pilgrimsmusslorna. Lägg dem i ett halster och grilla dem i cirka 3-4 minuter på varje sida.

  4. Lägg musslorna direkt på grillgallret och grilla tills de öppnar sig och köttet känns fast. Salta och peppra. Grilla även räkorna i halster i någon minut på varje sida.

  5. Lägg upp romansalladen delad på mitten på ett stort fat. Ringla dressingen över så den även hamnar mellan bladen. Lägg på krutonger och slutligen skaldjuren. Smaka av med salt och peppar och servera genast tillsammans med citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök