Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skaldjursplatå med tillbehör

Recept på skaldjursplatå med tillbehör. Yuzu är en asiatisk citrusfrukt som påminner lite om grapefrukt. Den finns att köpa i asiatiska butiker eller välsorterade matbutiker.

Skaldjursplatå med tillbehörSkaldjursplatå med tillbehörSkaldjursplatå med tillbehör
Recept på skaldjursplatå med tillbehör. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2krabbor
  • 1 kgräkor- med skal
  • 8havskräftor
  • 12ostron
  • 2citroner

Schalottenlöksvinägrett

  • 2schalottenlökar
  • 1 dlvitvinsvinäger
  • 0,5 tskströsocker

Yuzumajonnäs

  • 1äggula- stor eller 2 mindre
  • 0,5 tskdijonsenap
  • 2 dlrapsolja
  • 1 mskyuzu- eller limesaft
  • 1 krmsalt
  • 0,5 tsksesamolja
  • 0,5 krukacitronmeliss- eller koriander

Rhode island

  • 1 dlmajonnäs
  • 3 mskchilisås- stark
  • 1 tskkonjak
  • 1 tskdijonsenap
  • 2 krmströsocker
  • 1 krmsalt
  • 1 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Vinägrett: Skala och finhacka löken och lägg i en skål. Tillsätt vinäger och socker.

  2. Yuzumajonnäs: Vispa samman äggula och senap. Droppa i oljan försiktigt under vispning tills du får en fast majonnäskonsistens. Vispa i yuzusaft, sesamolja och salt. Strimla citronmelissen och rör i.

  3. Rhode island: Vispa ihop majonnäs, chilisås, konjak, senap, socker och salt. Vispa grädden fast och vänd i.

  4. Lägg upp skaldjuren. Servera med sås­erna.

Vad tyckte du om receptet?