Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vinterns fina fiskar och skaldjur är goda att kombinera med pasta.
Rengör musslorna: borsta under rinnande kallt vatten, dra bort skägget och skrapa bort smuts. Kasta de musslor som är öppna och inte sluter sig.
Skala och skiva löken. Koka under lock i 1 1/2 dl av vinet i en högkantad stekpanna, cirka 30 minuter. Löken ska lösas upp så det blir en sås.
Finhacka vitlöken, dela tomaterna och smula peperoncinon. Tillsätt vitlök, tomater, peperoncino, olivolja och 1 dl av vinet i löksåsen.
Använder du räkor, så skala dem och lägg åt sidan.
Koka upp och lägg ner de tvättade musslorna och bläckfisken. Koka på svag värme under lock cirka 10 minuter. Blanda i persiljan och smaka av med salt.
Koka pastan i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet ett par minuter före den koktid som anges på förpackningen. Häll ner pastan och de skalade räkorna i skaldjurspannan. Vänd runt någon minut för att pastan ska ta smak och räkorna bli varma.
Recept från Mitt kök