Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skaldjurspasta
 - recept

Vinterns fina fiskar och skaldjur är goda att kombinera med pasta.

Skaldjurspasta
 - recept
Skaldjurspasta
 - recept
Skaldjurspasta
 - recept
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gblåmusslor- eller venusmusslor
  • 300 gbläckfisk- eller räkor med skal
  • 2gula lökar
  • 2,5 dlvitt vin
  • 3vitlöksklyftor
  • 250 gcocktailtomater
  • 2peperoncino- (små torkade chilifrukter)
  • 0,75 dlolivolja
  • 2 dlbladpersilja- hackad
  • flingsalt
  • 400 gspaghetti

Gör så här

  1. Rengör musslorna: borsta under rinnande kallt vatten, dra bort skägget och skrapa bort smuts. Kasta de musslor som är öppna och inte sluter sig.

  2. Skala och skiva löken. Koka under lock i 1 1/2 dl av vinet i en högkantad stekpanna, cirka 30 minuter. Löken ska lösas upp så det blir en sås.

  3. Finhacka vitlöken, dela tomaterna och smula peperoncinon. Tillsätt vitlök, tomater, peperoncino, olivolja och 1 dl av vinet i löksåsen.

  4. Använder du räkor, så skala dem och lägg åt sidan.

  5. Koka upp och lägg ner de tvättade musslorna och bläckfisken. Koka på svag värme under lock cirka 10 minuter. Blanda i persiljan och smaka av med salt.

  6. Koka pastan i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet ett par minuter före den koktid som anges på förpackningen. Häll ner pastan och de skalade räkorna i skaldjurspannan. Vänd runt någon minut för att pastan ska ta smak och räkorna bli varma.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök