Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dessa utsökta skaldjurspajer känns ännu lyxigare då de serveras i småformar. Perfekta att ställa på buffén.
Mät upp mjöl och smör i en matberedare monterad med en kniv och kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet under maskinens gång och arbeta till en deg. Tryck ut degen i pajformarna, cirka 14 centimeter i diameter, så att degen kommer upp lite över kanterna. Låt pajerna vila i frysen i 30 minuter.
Värm ugnen till 225 grader. Förgrädda pajerna i mitten av ugnen tills de fått lite färg, cirka 10 minuter.
Ta ut pajerna och sänk ugnstemperaturen till 200 grader.
Fyllningen: Blanda saffran och vatten i en skål, låt stå i 15 minuter.
Skala och skiva löken. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Dela, kärna ur och skiva paprikan. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs lök, vitlök och paprika i cirka 3 minuter. Smula ner buljongtärningen. Ta pannan från värmen. Vänd ner musslor och räkor.
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Sila ner saffransvattnet och blanda ihop. Blanda i osten.
Fördela skaldjursröran i pajerna. Skeda över äggsmeten. Grädda pajerna i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter.
Garnera med chiliflingor och strimlad persilja.
Recept från Mitt kök