Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skaldjurspajer

Dessa utsökta skaldjurspajer känns ännu lyxigare då de serveras i småformar. Perfekta att ställa på buffén.

Skaldjurspajer
Skaldjurspajer
Skaldjurspajer
Wolfgang Kleinschmidt

Pajdeg

  • 4,5 dlvetemjöl
  • 200 gsmör- kylskåpskallt, skuret i tärningar
  • 68 mskvatten- iskallt

Fyllning

  • 0,5 pktsaffran
  • 3 mskvatten- hett
  • 45schalottenlökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 1röd paprika
  • 3 mskolivolja
  • 0,5hönsbuljongtärning
  • 812musslor- kokta
  • 2 dlräkor- kokta, skalade
  • 3ägg
  • 3 dlvispgrädde
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar
  • 6 dlgratängost- riven pizza- eller

Till garnering

  • chiliflingor
  • persilja- strimlad

Gör så här

  1. Mät upp mjöl och smör i en matberedare monterad med en kniv och kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet under maskinens gång och arbeta till en deg. Tryck ut degen i pajformarna, cirka 14 centimeter i diameter, så att degen kommer upp lite över kanterna. Låt pajerna vila i frysen i 30 minuter.

  2. Värm ugnen till 225 grader. Förgrädda pajerna i mitten av ugnen tills de fått lite färg, cirka 10 minuter.

  3. Ta ut pajerna och sänk ugnstemperaturen till 200 grader.

  4. Fyllningen: Blanda saffran och vatten i en skål, låt stå i 15 minuter.

  5. Skala och skiva löken. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Dela, kärna ur och skiva paprikan. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs lök, vitlök och paprika i cirka 3 minuter. Smula ner buljongtärningen. Ta pannan från värmen. Vänd ner musslor och räkor.

  6. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Sila ner saffransvattnet och blanda ihop. Blanda i osten.

  7. Fördela skaldjursröran i pajerna. Skeda över äggsmeten. Grädda pajerna i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter.

  8. Garnera med chiliflingor och strimlad persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök