Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skaldjurspaj

Ugn: 225 grader

Skaldjurspaj
Skaldjurspaj
Skaldjurspaj
Olof Abrahamsson

Pajdeg

  • 3 dlvetemjöl
  • 125 gsmör- eller margarin
  • 3 mskvatten- kallt

Fyllning

  • 68 stsalladsblad
  • 3 stägg- hårdkokta
  • 1 burkräkor- skalade varav 170 g räkor
  • 3 mskdill- hackad
  • 2 mskpepparrot- riven
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 0,5 stcitron- saft av
  • salt
  • peppar

Garnering

  • 300 gräkor- oskalade
  • dill
  • 0,5 stcitron
  • 1 stgurka- (5 cm lång)
  • 4 mskstenbitsrom

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form, 24 centimeter i diameter.

  2. Nagga och ställ kallt i 30 minuter. Grädda i 15 minuter och låt kallna.

  3. Lägg salladsblad i botten på formen och lite upp på kanten. Hacka äggen och låt räkorna rinna av väl. Rör ihop dill, pepparrot och crème fraiche.

  4. Rör i ägg och räkor, smaka av med citronsaft, salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet. Garnera med skalade räkor, sallad, dill, citron, gurka och rom.

Vad tyckte du om receptet?

TIPS TILL PAJEN

Grunden. Lägg salladsblad i botten på det gräddade pajskalet innan du lägger i räksalladen, så blir inte pajskalet mjukt och fuktigt.

Minipajer. Med frysta, färdiga pajskal går det snabbt och enkelt att göra små portionsvarianter av räkpajen. 

Recept från Mitt kök