När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
3 dlvetemjöl
125 gsmör- eller margarin
3 mskvatten- kallt
Fyllning
6 – 8 stsalladsblad
3 stägg- hårdkokta
1 burkräkor- skalade varav 170 g räkor
3 mskdill- hackad
2 mskpepparrot- riven
2 dlcrème fraiche- lätt
0,5 stcitron- saft av
salt
peppar
Garnering
300 gräkor- oskalade
dill
0,5 stcitron
1 stgurka- (5 cm lång)
4 mskstenbitsrom
Gör så här
Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form, 24 centimeter i diameter.
Nagga och ställ kallt i 30 minuter. Grädda i 15 minuter och låt kallna.
Lägg salladsblad i botten på formen och lite upp på kanten. Hacka äggen och låt räkorna rinna av väl. Rör ihop dill, pepparrot och crème fraiche.
Rör i ägg och räkor, smaka av med citronsaft, salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet. Garnera med skalade räkor, sallad, dill, citron, gurka och rom.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,3 · 19 röster)
TIPS TILL PAJEN
Grunden. Lägg salladsblad i botten på det gräddade pajskalet innan du lägger i räksalladen, så blir inte pajskalet mjukt och fuktigt.
Minipajer. Med frysta, färdiga pajskal går det snabbt och enkelt att göra små portionsvarianter av räkpajen.