Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skaldjurscocktail med saffransvinägrett

Recept på klassisk skaldjurscocktail med räkor, hummerstjärtar, avokado och gurka. Till våra fina svenska skaldjur passar en frisk vinägrett med lätt smak av saffran.

Skaldjurscocktail med saffransvinägrett
Skaldjurscocktail med saffransvinägrett
Skaldjurscocktail med saffransvinägrett
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2hummerstjärtar
  • 500 gräkor- stora, (50/70)
  • 200 gmusslor- frysta, utan skal
  • 0,25gurka
  • 1avokado
  • 4körsbärstomater
  • 25 gmâchesallad
  • 2dillkvistar

Saffransvinägrett

  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 tskfransk dijonsenap
  • 1 tskhonung
  • 0,5 påsesaffran- (à 0,5 g)
  • 2 mskolivolja- mild
  • 0,5 krmsalt

Gör så här

  1. Skala hummerstjärtar och räkor. Tina musslorna.Skär gurkan på längden och sedan i remsor med osthyvel. Skala, kärna ur och skär avokadon i mindre bitar. Klyfta tomaterna. Fördela hummer, musslor, räkor och grönsaker i fyra glas.

  2. Vinägrett: Rör samman citronsaft, senap och honung, saffran och salt. Vispa ner oljan droppvis. Servera vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?