Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skaldjurscocktail i glas

Räkor, kräftor, krabba, sallad, salladslök, stjälkselleri och dill serveras med dressing i ett cocktailglas.

Skaldjurscocktail i glas
Skaldjurscocktail i glas
Skaldjurscocktail i glas
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1 huvudkrispsallad
  • 500 gräkor med skal
  • 150 gkräftstjärtar
  • 120 gkrabbkött- från klor eller burk
  • 2 mskdill- hackad
  • 1salladslök
  • 1 stjälkselleri
  • salt- peppar

Dressing

  • 1 dlgräddfil
  • 2 mskchilisås
  • 1 msktorr sherry
  • salt- peppar

Till garnering

  • selleriskott
  • dill

Till servering

  • 6baguette- tunna skivor av
  • 23 mskolivolja- eller rapsolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skala räkorna och blanda dem med kräftstjärtar, krabbklokött och hackad dill i en bunke.

  2. Tillsätt tunt skivad salladslök och stjälkselleri. Spara de späda bladskotten från sellerin till garnering. Smaka av med salt och peppar.

  3. Lägg salladsblad i cocktailglasen och fyll på med skaldjursblandningen. Vispa samman gräddfil, chilisås och sherry till en dressing. Smaka av med salt och peppar.

  4. Ringla dressing över skaldjurscocktailen. Garnera med selleri­skott och dill.

  5. Stek tunna skivor av baguette på båda sidor i en stekpanna med olja, tills de blir spröda. Salta dem lätt.

  6. Lägg upp på hushållspapper för att kallna. Stick skivorna i cocktailglasen vid serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök