Läs mer:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Skaldjurpizza med saffran och fänkål görs snabbt med färdig pizzabotten. Saffran, vitlök och dill passar perfekt till skaldjur. Skaldjuren ska inte vara med i ugnen, då blir de hårda och trista.
Sätt ugnen på 250°. Skala räkorna och ställ dem i kylen så länge. Tina musslorna enligt anvisning på förpackningen.
Ansa och finstrimla fänkålen. Skala och skär löken i tunna klyftor.
Blanda crème fraiche med pressad vitlök och saffran. Krydda med salt och peppar.
Lägg pizzabottnarna på 2 plåtar med bakplåtspapper. Bred på crème fraichen. Fördela fänkål och lök på pizzorna och strö över ost. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 8 min.
Ta ut pizzorna. Toppa dem med räkor, musslor och dill. Servera genast.
Läs mer: