Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skaldjurspizza med saffran och fänkål

Skaldjurpizza med saffran och fänkål görs snabbt med färdig pizzabotten. Saffran, vitlök och dill passar perfekt till skaldjur. Skaldjuren ska inte vara med i ugnen, då blir de hårda och trista.

Skaldjurspizza med saffran och fänkål
Skaldjurspizza med saffran och fänkål
Skaldjurspizza med saffran och fänkål
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 förppizzabottnar- stenugnsbakade, färdiga  (à 360 g, Fontana)
  • 500 gräkor- med skal
  • 400 gmusslor- frysta med skal, kokta
  • 1fänkålsstånd- (200 g)
  • 1rödlök
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 pktsaffran- (à 0,5 g)
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 150 gvästerbottensost- riven

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala räkorna och ställ dem i kylen så länge. Tina musslorna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Ansa och finstrimla fänkålen. Skala och skär löken i tunna klyftor.

  3. Blanda crème fraiche med pressad vitlök och saffran. Krydda med salt och peppar.

  4. Lägg pizzabottnarna på 2 plåtar med bakplåtspapper. Bred på crème fraichen. Fördela fänkål och lök på pizzorna och strö över ost. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 8 min.

  5. Ta ut pizzorna. Toppa dem med räkor, musslor och dill. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer: 

Lyxig löjromspizza

Pizza Bianca med parmesanost och crème fraiche 

Pizza med färsk korv, getost och paprika