Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En spännande variant av wallenbergare med fisk och skaldjur. Servera vitkålssalladen i små portionsskålar så får du en lyxigare känsla.
Börja med kålsalladen, finstrimla vitkålen, riv moroten på rivjärnet grovt. Lägg i en bunke, tillsätt olja, halva vinägern, salt ochsvartpeppar efter smak och mer vinäger om mer syra behövs. Tips: Krama ur vitkålen med handen för att få ut saften ur kålen.
Koka upp musslorna i vinet och lägg på lock, låt ligga tills de har öppnat sig - om inte släng dem.
Ta ur köttet från musslorna och lägg dem i en matberedare tillsammans med räkorna, laxen, äggulorna, 1-1 1/2 tsk salt och svartpeppar. Mixa snabbt ihop och tillsätt vispgrädden under gång så den blir luftig.
Hetta upp en stekpanna och forma färsen till 4 runda biffar och stek i smör tills de är genomstekta. Tips: Fukta händerna för att kunna forma färsen bättre.
Skala mandelpotatisen och lägg i en kastrull med lätt saltat vatten. Koka upp och låt sedan sjuda 15-20 minuter. Koka upp mjölken och vispgrädden i en kastrull. Pressa potatisen genom en potatispress och tillsätt vätskan och smaka av med salt, nymald vitpeppar. Tips: Lägg purén i spritspåse. Purén ska vara helt slät utan klumpar.
Värm på wallenbergaren, spritsa eventuellt purén på tallriken, tag fram kålsalladen och smält smöret. Klar att servera.
Recept från Mitt kök