Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skagentårta – recept på cheesecake med skagenröra

Recept på Skagentårta. Här med en variant av skagenröra med pepparrot och hårdkokt ägg – helt klart en lyxig skaldjurscheesecake!

Skagentårta – recept på cheesecake med skagenröra
Skagentårta – recept på cheesecake med skagenröra
Skagentårta – recept på cheesecake med skagenröra
Foto: Ove Lindfors

Botten

  • 75 gsmör
  • 200 gkavring

Fyllning

  • 1 kgräkor med skal
  • 4ägg- hårdkokta
  • 1 litenrödlök
  • 4gelatinblad
  • 250 gkesella
  • 3 dlgräddfil
  • 1 dlmajonnäs
  • 1,5 dldill- hackad
  • 3 mskpepparrot- färskriven
  • 1 krmcayennepeppar
  • salt

Till garnering

  • 500 gräkor med skal
  • 23ägg- hårdkokta, klyftade
  • 50 gsvart stenbitsrom
  • 1citron- klyftad
  • gräslök- hackad
  • dill
  • mâchesallad

Gör så här

  1. Botten: Smält smöret och låt svalna. Smula brödet i matberedare och blanda i smöret. Häll över smulblandningen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.

  2. Tryck ut smulorna över bottnen och en bit upp på kanten. Ställ formen cirka 1 timme i kylen.

  3. Fyllning: Skala och grovhacka räkorna. Skala och hacka ägg och rödlök.

  4. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Värm försiktigt lite av kesellan i en liten kastrull, den får inte koka. Ta från värmen och rör ner gelatinet. Låt svalna.

  5. Blanda resten av kesellan med gräddfil, majonnäs, rödlök, dill, pepparrot och peppar.

  6. Rör ner gelatinblandningen. Vänd ner räkor och ägg. Smaka av med salt.

  7. Bred ut fyllningen över bottnen. Låt tårtan stelna i kylen minst 4 timmar.

  8. Garnera vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök