Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på Skagentårta. Här med en variant av skagenröra med pepparrot och hårdkokt ägg – helt klart en lyxig skaldjurscheesecake!
Botten: Smält smöret och låt svalna. Smula brödet i matberedare och blanda i smöret. Häll över smulblandningen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
Tryck ut smulorna över bottnen och en bit upp på kanten. Ställ formen cirka 1 timme i kylen.
Fyllning: Skala och grovhacka räkorna. Skala och hacka ägg och rödlök.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Värm försiktigt lite av kesellan i en liten kastrull, den får inte koka. Ta från värmen och rör ner gelatinet. Låt svalna.
Blanda resten av kesellan med gräddfil, majonnäs, rödlök, dill, pepparrot och peppar.
Rör ner gelatinblandningen. Vänd ner räkor och ägg. Smaka av med salt.
Bred ut fyllningen över bottnen. Låt tårtan stelna i kylen minst 4 timmar.
Garnera vid servering.
Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök