Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skagensill med pepparrot

Recept på skagensill med pepparrot. Klassiskt och lättlagat sillrecept med kända smaker där färsk pepparrot i lagom mängd ger extra god smak.

Skagensill med pepparrot
Skagensill med pepparrot
Skagensill med pepparrot
Recept på skagensill med pepparrot. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 förp5-minuterssill- (420 g)
  • 2schalottenlökar
  • 1,5 dlmajonnäs
  • 0,5 dlcrème fraiche
  • 0,5citron
  • 0,5 krukadill
  • 80 glöjrom
  • 2 mskpepparrot- färskriven
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlöken och lägg den i en skål. Tillsätt majonnäs och crème fraiche.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Hacka dillen.

  3. Blanda ner citronskal och saft, dill, löjrom och pepparrot i såsen. Krydda med salt och peppar.

  4. Skär sillfiléerna i bitar och blanda ner dem i såsen. Förvara sillen i kylen i en glasburk med lock. 

Vad tyckte du om receptet?