Recept från Mitt kök
Läs också:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på klassisk skagenröra med räkor, majonnäs, crème fraiche, citron och dill. Här är ett recept på hemgjord skagenröra du enkelt rör ihop och som passar perfekt till många av våra härliga högtider som midsommar, jul, nyår och påsk.
Skala egna räkor eller köp färdigskalade. Du kan också välja att använda färdigskalade räkor i röran och sedan köpa några räkor med skal som du skalar och garnerar med.
Media laddas
Skala räkorna, ta undan några till garnering och hacka resten grovt.
Lägg dem i en bunke och blanda med majonnäs och crème fraiche.
Hacka dillen fint, men spara lite till dekoration. Riv lite citronskal och pressa ur 1 tsk saft. Tillsätt dill, citron och smaksätt med salt och peppar, samt eventuellt lite cognac.
Servera på rostat bröd (godast blir det om du steker skivor av vitt bröd i smör) eller i bakad potatis, toppa med några hela räkor, en dillkvist och kanske en extra klyfta citron.
Njut av din hemmagjorda skagenröra!
Recept från Mitt kök
Läs också: