Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toast skagen - recept

Skäm bort dig själv med en klassiker som aldrig blir omodern. Mästerkocken Tore Wretmans skapelse är en fin förrätt eller lyxig kvällssupé.

Toast skagen - recept
Toast skagen - recept
Toast skagen - recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 750 gräkor- med skal (cirka 4 dl skalade räkor)
  • 1 dlmajonnäs
  • 2 mskdill- hackad
  • 2 mskgul lök- hackad
  • 1 krmsalt

Till servering och garnering

  • 4toastbröd- eller surdegsbröd
  • smör- till stekning
  • 4 msklöjrom
  • dill
  • 1rödlök- tunt skivad
  • 1lime- eller citron,i klyftor

Gör så här

  1. Skala räkorna. Hacka räkorna och lägg dem i en bunke.

  2. Tillsätt majonnäs, dill, lök och salt.

  3. Lägg Skagenröran på fyra smörstekta toastbröd eller surdegsbröd. Toppa med löjrom, dill och rödlöksringar.

  4. Servera med lime- eller citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Presenteras av Hellmann’s: Detta är ett redaktionellt recept från Mitt kök som Hellmann’s valt att sponsra. Företaget har inget inflytande över receptets innehåll. Hellmann’s har valt att sponsra detta då Hellmann’s majonnäs passar bra till just detta recept.

Recept från Mitt kök