Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skagenröra på smörstekt bröd

Recept på skagenröra på smörstekt bröd. Använd en fast majonnäs om du inte gör egen. Röran kan annars bli för lös.  Recept av kocken Johan Backeus.

Skagenröra på smörstekt brödSkagenröra på smörstekt brödSkagenröra på smörstekt bröd
Recept av Johan Backeus på skagenröra på smörstekt bröd. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 500 gräkor med skal
  • 2 kvistardill
  • 1,5 dlmajonnäs
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 mskrödlök- finhackad
  • 0,5 mskpepparrot- riven
  • 1 krmsalt
  • 5 skivorformbröd- ljust
  • 2 msksmör

Garnering

  • 0,25citron
  • dill

Gör så här

  1. Skala och grovhacka räkorna. Hacka dillen.

  2. Blanda räkor och dill med majonnäs, citronsaft, lök och pepparrot. Krydda med salt.

  3. Stansa ut tio rundlar ur brödskivorna. Stek brödet gyllene i smör.

  4. Skär bort skalet från citronen och skär ut två hinnfria klyftor. Skär dem i tio bitar. Lägg dillen i kallt vatten.

  5. Lägg en klick skagenröra på varje brödbit och toppa med en bit citron och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Fler recept av Johan Backeus: