Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skagenröra på räkchips

Det går bra att förbereda skagenröran, men lägg den på chipsen precis före servering. Lägg gärna på röra i omgångar allteftersom gästerna anländer, annars blir chipsen mjuka.

Skagenröra på räkchips
Skagenröra på räkchips
Skagenröra på räkchips
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 40räkchips

Skagenröra

  • 3 kgräkor med skal
  • 1 dlmajonnäs
  • 1 dlgräddfil
  • 1 mskpepparrot- riven
  • 2 mskgul lök- hackad
  • 2 mskdill- hackad
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 1citron
  • dillkvistar
  • vattenkrasse

Gör så här

  1.  Lägg chipsen på fat. Skala räkorna.

  2. Blanda alla ingredienser till skagenröran och krydda med salt och peppar.

  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skär den i skivor. Dela skivorna i små bitar.

  4. Fördela skagenröran på chipsen precis före servering och garnera med citron, dill och ­vattenkrasse.* Räkchips finns i asiatiska ­butiker och välsorterade livsmedelsbutiker. Det går även att köpa ofriterade. Fritera då i olja 160-170° tills de poppar upp. De ska inte få färg utan vara vita.

Vad tyckte du om receptet?