Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skagenröra

Recept på en riktigt god skagenröra. Om räkorna varit frysta är det bra om de ligger kallt i ett durkslag ca 1 timme efter att de skalats så att vattnet rinner av. Skagenröran kan annars bli blaskig. Färska räkor är torrare och behöver inte rinna av.

Skagenröra
Skagenröra
Skagenröra
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 1 kgräkor- med skal (325 g skalade)
  • 1äggula
  • 1 tskdijonsenap
  • 1 tskcitron- pressad
  • 1 dlrapsolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmcayennepeppar
  • 0,5 dlcrème fraiche
  • 2 mskdill- finhackad

Gör så här

  1. Hacka räkorna grovt och ställ åt sidan.

  2. Blanda äggula, senap och citronsaft i en rundbottnad skål. Vispa ner olja först droppvis och därefter i en jämn stråle.

  3. Blanda ner salt, peppar, crème fraiche och räkorna.Blanda i dill. Ställ röran kallt fram till servering.

Vad tyckte du om receptet?