Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skagenlax med löjrom

Lyxig lax som toppas med klassisk skagenröra och löjrom. Potatismos och smörsvängd babyspenat passar utmärkt som tillbehör.

Skagenlax med löjrom
Skagenlax med löjrom
Skagenlax med löjrom
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4 portionsbitarlaxfilé- med skinn à 150 g
  • salt
  • vitpeppar- nymald
  • 150 gräkor- skalade
  • 3 mskcrème fraiche
  • 3 mskmajonnäs
  • 1 dldill- hackad
  • 0,5 krmcajennepeppar
  • salt

Till garnering

  • 50 glöjrom
  • citron
  • dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Gör ett snitt ner mot skinnet i mitten på varje laxbit, så att det blir en ficka. Se till att du inte skär igenom skinnet och att varje bit håller ihop i båda ändar. Krydda med salt och peppar.

  2. Hacka räkorna grovt och blanda ihop fyllningen. Fördela fyllningen i fickorna. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Baka i mitten av ugnen 12–15 minuter. Toppa med en klick löjrom och garnera med en citronklyfta och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök