Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skagen på krabba med avokado på kavring

Recept på skagen på krabba med avokado på kavring. Be att få krabban halverad i butiken, så går den lättare att rensa.

Skagen på krabba med avokado på kavringSkagen på krabba med avokado på kavringSkagen på krabba med avokado på kavring
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1krabba- (ca 500 g, varav 300 g rensad vikt)
  • 1avokado
  • 2 mskcrème fraiche- lätt
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 krmsalt
  • 8 skivorbröd- mörkt osötat
  • 100 glöjrom

Gör så här

  1. Rensa krabban väl och skär  eventuell rom och krabbkött i mindre bitar. Knäck även de mindre klorna och peta ut köttet.

  2. Skala, kärna ur och grovhacka avokadon. Blanda  med crème fraiche, citronsaft och salt.

  3. Vänd ihop avokadon med krabbköttet.

  4. Kantskär brödet och skär det i  4 x 4 cm stora bitar. Fördela blandningen på brödet. Toppa med löjrom.

Vad tyckte du om receptet?