Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skafferifrittata som du snabbt och enkelt gör

Lena Söderström
Skafferifrittata som du snabbt och enkelt gör
Skafferifrittata som du snabbt och enkelt gör
Skafferifrittata som du snabbt och enkelt gör
Supergott och enkelt recept på skafferifrittata

Ingredienser

  • 10potatisar- färsk- eller små
  • 1 litenrödlök
  • 2röda paprikor
  • 100 gharicots verts- färska alt frysta, tinade
  • 6ägg
  • 100 gfetaost
  • 3 mskbladpersilja- strimlad
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skrubba potatisen väl. Skär den i bitar. Skala och skär löken i bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar.

  3. Stek potatisen i 3 msk olja i en ugnssäker stekpanna (t ex gjutjärn) 5–8 min. Tillsätt lök och paprika och stek ytterligare 3 min. Blanda i haricots verts.

  4. Vispa ihop ägg, 1 tsk salt, 1 krm peppar och 3/4 dl vatten. Häll smeten över grönsakerna.

  5. Lyft eller stick på några ställen så att lös smet kan rinna ner och stelna. Stek frittatan på medelstark värme ca 5 min. Efterstek den mitt i ugnen 5 min (eller fortsätt att steka på spisen under lock).

  6. Bryt fetaosten i bitar. Toppa frittatan med ost och strimlad persilja.

Vad tyckte du om receptet?