Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på sjömansbiff. Sjömansbiff är en riktig husmansklassiker där köttet långkokas mört i öl.
Strimla lökarna och stek dem på medelgod värme i en stekpanna med smör tills de får lite färg. Ställ åt sidan.
Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor. Klipp upp en plastpåse och lägg en skiva i taget mellan plast. Banka ut köttskivan något med t ex botten av en kastrull om du inte har en riktig köttutplattare.
Blanda mjöl, peppar och salt i en bunke och lägg i köttet. Blanda om ordentligt.
Bryn skivorna på båda sidor i het stekpanna med smör. Det räcker med 1/2 min på varje sida.
Skala och skiva potatisarna tunt.
Varva potatis, brynt lök, brynta köttbitar, lagerblad och timjan i en gryta. Det ska vara potatis underst och överst.
Värm vatten och buljongtärning tills buljongen löst sig. Häll det samt öl i grytan och koka under lock ca 1 1/2 tim på låg värme.
Garnera med finhackad persilja och servera gärna med inlagd gurka och eventuellt senap.