Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sjömansbiff

Recept på sjömansbiff. Sjömansbiff är en riktig husmansklassiker där köttet långkokas mört i öl.

Sjömansbiff
Sjömansbiff
Sjömansbiff

Ingredienser

  • 2gula lökar
  • 1 msksmör
  • 800 gnötstek- av fransyska
  • 0,75 dlvetemjöl
  • 1 tsksvartpeppar- grovmald
  • 1 tsksalt
  • 2 msksmör
  • 1,2 kgpotatis- fast
  • 2lagerblad
  • 0,5 tsktimjan- torkad
  • 4 dlvatten
  • 1 tärningoxbuljong- mörk
  • 4 dlöl

Tillbehör

  • persilja- finhackad
  • inlagd gurka
  • senap

Gör så här

  1. Strimla lökarna och stek dem på medelgod värme i en stekpanna med smör tills de får lite färg. Ställ åt sidan.

  2. Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor. Klipp upp en plastpåse och lägg en skiva i taget mellan plast. Banka ut köttskivan något med t ex botten av en kastrull om du inte har en riktig köttutplattare.

  3. Blanda mjöl, peppar och salt i en bunke och lägg i köttet. Blanda om ordentligt.

  4. Bryn skivorna på båda sidor i het stekpanna med smör. Det räcker med 1/2 min på varje sida.

  5. Skala och skiva potatisarna tunt.

  6. Varva potatis, brynt lök, brynta köttbitar, lagerblad och timjan i en gryta. Det ska vara potatis underst och överst.

  7. Värm vatten och buljongtärning tills buljongen löst sig. Häll det samt öl i grytan och koka under lock ca 1 1/2 tim på låg värme.

  8. Garnera med finhackad persilja och servera gärna med inlagd gurka och eventuellt senap.

Vad tyckte du om receptet?