Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sjömansbiff - recept

En klassiker som serveras med saltgurka.

Sjömansbiff - receptSjömansbiff - receptSjömansbiff - recept
Foto: Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 600 ginnanlår- skivat
  • 2 msksmör- eller margarin
  • 3gula lökar
  • 1 kgpotatis
  • 1palsternacka
  • 2 dlöl- gärna porter
  • 4 dlköttbuljong- på tärning eller fond
  • salt
  • peppar

Garnera med

  • persilja

Gör så här

  1. Dela stora köttskivor och bryn på hög värme i smör i stekpanna. Skala och skiva löken. Fräs den halvmjuk i smör i stekpanna.

  2. Skala och skiva potatisen och palsternackan.

  3. Varva potatis, kött, palsternacka och lök i en gryta. Krydda mellan varven.

  4. Häll på öl och buljong och sjud under lock tills potatisen är mjuk, cirka 1 timme.

  5. Strö över persilja och servera med saltgurka.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök