Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Porter, potatis, lök, nötkött och tid. Det är i princip allt som behövs för att laga en sjömansbiff.
Lägg lergrytan i kallt vatten ca 30 min. Putsa och skär köttet i strimlor. Skala potatis och lök. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor och skiva löken tunt.
Bryn kött och lök i omgångar i smör i en stekpanna. Krydda köttet med salt och peppar. Varva kött, potatis och lök i lergrytan. Låt översta lagret vara potatis. Strö över timjan och körvel.
Blanda vatten och fond och häll i grytan tillsammans med porter och soja. Lägg i lagerblad och tillsätt pepparkorn.
Lägg på locket och ställ grytan mitt i ugnen. Sätt ugnen på 150 grader och låt grytan stå ca 1 1/2 timme tills köttet är mört och potatisen genomkokt.
Strö persilja över grytan och servera med bröd, sallad och saltgurka.