Här hittar du recept på inlagd gurka
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sjömansbiff där skivad potatis, lök och nötkött varvas i en gryta och får sjuda med öl och buljong under lock. Servera med inlagd gurka.
Skala och skiva lökarna och stek dem på medelvärme i en stekpanna med smör, tills de får lite färg. Ställ åt sidan.
Skär köttet i 1/2-centimeter tjocka skivor. Dela dem på mitten. Blanda mjöl, peppar och salt i en plastpåse och lägg i köttet. Blanda och skaka om ordentligt. Bryn skivorna på båda sidor i het stekpanna med smör, cirka 1 minut på varje sida.
Skala och skiva potatisarna med kniv eller mandolin. Varva potatis, brynt lök, brynta köttskivor, lagerblad och timjan i en gryta. Det ska vara potatis underst och överst. Tillsätt vatten, buljongtärning och öl i grytan. Koka upp och sjud på låg värme under lock, eller tillaga med fördel i ugnen vid 150 grader, cirka 1 1/2 timme.
Smaka av med salt och svartpeppar. Strö över finhackad persilja, timjankvistar och servera med inlagd gurka och senap.
Här hittar du recept på inlagd gurka
Recept från Mitt kök