Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på sirnik, en underbar len och krämig cheesecake som är lätt att baka! Viktigt är att grädda cheesecaken i en form med hög kant eller höj kanten på formen med bakplåtspapper så att den blir 12 cm hög.
Sätt ugnen på 150°. Lägg russinen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp. Låt russinen rinna av och sedan torka på hushållspapper.
Vispa färskosten mjuk och smidig i köksassistent. Rör i socker och vaniljpulver. Blanda i mannagrynen. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör i grädden.
Häll ostmassan i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter och med en 12 cm hög kant, klädd med bakplåtspapper. Strö över russinen.
Grädda mitt i ugnen i ca 1 tim och 20 min. Låt kakan kallna i ca 3 tim eller över natten.
Tillbehör: Blanda crème fraiche och socker tills sockret har smält.
Servera sirnik med crème fraiche.
Läs också: