Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sirnik – bakad cheesecake med russin och vanilj

Recept på sirnik, en underbar len och krämig cheesecake som är lätt att baka! Viktigt är att grädda cheesecaken i en form med hög kant eller höj kanten på formen med bakplåtspapper så att den blir 12 cm hög.

Sirnik – bakad cheesecake med russin och vaniljSirnik – bakad cheesecake med russin och vaniljSirnik – bakad cheesecake med russin och vanilj
Sirnik - bakad cheesecake Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 1 dlsultanrussin
  • 1 kgnaturell färskost
  • 2 dlströsocker
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 1 dlmannagryn
  • 6ägg
  • 2 dlvispgrädde

Tillbehör

  • 2 dlcrème fraiche
  • 4 mskströsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg russinen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp. Låt russinen rinna av och sedan torka på hushålls­papper.

  2. Vispa färskosten mjuk och smidig i köksassistent. Rör i socker och vaniljpulver. Blanda i mannagrynen. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör i grädden.

  3. Häll ostmassan i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter och med en 12 cm hög kant, klädd med bakplåtspapper. Strö över russinen.

  4. Grädda mitt i ugnen i ca 1 tim och 20 min. Låt kakan kallna i ca 3 tim eller över natten.

  5. Tillbehör: Blanda crème fraiche och socker tills sockret har smält.

  6. Servera sirnik med crème fraiche.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: