Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sirapsstekt vitkål 


Sirapsstekt vitkål 
där sirapen förstärker kålens lite söta smak.

Sirapsstekt vitkål 
Sirapsstekt vitkål 
Sirapsstekt vitkål 

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 kgvitkål
  • 2 mskrapsolja
  • 25 gsmör
  • 3 msksirap- ljus
  • 3 mskäppelcidervinäger
  • 1 tsksalt
  • 2 krmvitpeppar- nymald
  • 2äpplen

Gör så här

  1. Skär vitkålen i grova bitar. Stek den i olja och smör så att kålen mjuknar och får färg. Ringla över sirapen och häll på vinägern. Krydda med salt och peppar. Ta upp kålen.

  2. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek dem hastigt i stekpannan. Blanda ner i kålen.

Vad tyckte du om receptet?