Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sirapslimpa med frön och tranbär

Orkar du inte vänta på att en deg ska jäsa är det här brödet perfekt, det behöver ingen jästid eftersom det innehåller bikarbonat.

Sirapslimpa med frön och tranbärSirapslimpa med frön och tranbärSirapslimpa med frön och tranbär
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 200 ggrahamsmjöl- (3 1/4 dl)
  • 70 grågkross- (1 dl)
  • 30 gvetemjöl- (1/2 dl)
  • 0,5 dllinfrön
  • 0,5 dlsolroskärnor
  • 0,5 dlpumpakärnor
  • 0,5 dltranbär- torkade
  • 1 tskbikarbonat
  • 1 tsksalt
  • 5 dlfilmjölk
  • 1 dlmörk sirap- eller brödsirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång bakform, ca 1 1/2 liter.

  2. Blanda ihop alla torra ingre­di­enser. Tillsätt filmjölk och mörk sirap och blanda ihop till en slät smet.

  3. Häll smeten i formen och grädda brödet längst ner i ugnen i ca 1 1/2 timme.

  4. Låt brödet svalna i formen på ett galler. Stjälp upp brödet när det har svalnat.

  5. Tips! Brödet är godast om det får vila en dag i rumstemperatur. Förvara limpan i en plastpåse.

Vad tyckte du om receptet?