Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Orkar du inte vänta på att en deg ska jäsa är det här brödet perfekt, det behöver ingen jästid eftersom det innehåller bikarbonat.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång bakform, ca 1 1/2 liter.
Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt filmjölk och mörk sirap och blanda ihop till en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda brödet längst ner i ugnen i ca 1 1/2 timme.
Låt brödet svalna i formen på ett galler. Stjälp upp brödet när det har svalnat.
Tips! Brödet är godast om det får vila en dag i rumstemperatur. Förvara limpan i en plastpåse.