Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sirapsfläsk med syrad kål

Syra, sälta och sötma samsas i en tappning av choucroute. Syran bryter av veteölet och det rökta sirapsfläsket höjer vetesmaken.

Sirapsfläsk med syrad kålSirapsfläsk med syrad kålSirapsfläsk med syrad kål

Ingredienser

  • 400 grökt sidfläsk i bit
  • 5timjan- kvistar
  • 3 flaskorlönnsirap- (à 250 g)
  • 2 msksherryvinäger

Syrad kål

  • 1spetskålshuvud- (400 g)
  • 1äpple- syrligt
  • 2 tskäppelcidervinäger
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 2 mskcitron- pressad
  • 4bladpersilja- kvistar

Gör så här

  1. Skär fläsket i 1/2-cm tjocka skivor. Lägg dem i en kastrull med repad timjan. Täck med lönnsirap. Tillsätt sherryvinäger och låt sjuda under lock ca 1 timme.

  2. Lyft upp fläsket och lägg det i ett durkslag för att droppa av. Dela det i mindre bitar. Lägg köttet i en ugnssäker form.

  3. Kål: Finstrimla kålen. Skala, kärna ur och grovriv äpplet. Blanda kål, äpple och äppelcidervinäger. Salta och peppra. Smaka av med citronsaft. Ställ kallt.

  4. Sätt ugnen på 150°. Värm fläsket före servering mitt i ugnen ca 10 min. Strimla persiljan och blanda med kålsalladen.

  5. Fördela kålen på tallrikar eller i skålar och lägg på fläsket.

Vad tyckte du om receptet?