Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Single malt-senap  

Single malt-senap kan varieras med konjak.

Single malt-senap  Single malt-senap  Single malt-senap  
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 6 påsarsenapsfrön- bruna (à 35 g)
  • 0,5 dlsingle malt whisky- (rökig)
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlsirap- ljus
  • 1 tsksalt
  • 1 dlvatten

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser, utom vattnet, i en matberedare. Koka upp vattnet och häll det i blandningen. Mixa ihop ca 10 min.

  2. Häll senapen i  rena burkar. Sätt på lock och ställ i kylen att mogna ca 2 dygn.

Vad tyckte du om receptet?