Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En enkel, ganska liten men god och saftig kaka som bakas på äggvitor. Den kallas därför också för äggvitekaka.
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form som rymmer 1 1/2 liter. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
Vispa smör och socker poröst. Rör i citronskalet. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd ner i smeten, växelvis med mjölken.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör ner dem i smeten.
Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Prova med en provsticka, den ska vara torr när du drar upp den ur kakan. Låt kakan svalna i formen i ca 5 min innan den stjälps upp och får kallna på galler.
Läs också: