Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Silltartar på matjessill och dijonsenap

Salt och Sills silltartar görs på matjessill från Rivöfjordens

konservfabrik. Till tartaren serverar Daniel Nilsson en potatis- och

äggsallad. Klassiska tillbehör, men i en ny form.

Silltartar på matjessill och dijonsenap
Silltartar på matjessill och dijonsenap
Silltartar på matjessill och dijonsenap

Ingredienser

  • 400 gmatjessillfiléer
  • 1silverlök- finhackad
  • 1 tskdijonsenap

Potatis- och äggsallad

  • 3ägg- hårdkokta
  • 2potatisar- kokta kalla
  • 3 mskgräddfil
  • 0,5 dlgräslök- finhackad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar

Gör så här

  1. Tärna sillfiléerna fint.

  2. Blanda samman sill, lök och senap. Forma till små "puckar" alldeles före servering eftersom de vätskar sig lite.

  3. Potatis- och äggsallad: Hacka ägget. Tärna potatisen.

  4. Rör ihop ägg och potatis med gräddfil. Blanda i gräslöken. Salta och peppra. Forma till matskedsstora puckar eller ägg.

  5. Lägg upp silltartaren med ägg- och potatissalladen. Servera med västerbottensost, fäbodsknäcke och ett salladsblad.

Vad tyckte du om receptet?