Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Salt och Sills silltartar görs på matjessill från Rivöfjordens
konservfabrik. Till tartaren serverar Daniel Nilsson en potatis- och
äggsallad. Klassiska tillbehör, men i en ny form.
Tärna sillfiléerna fint.
Blanda samman sill, lök och senap. Forma till små "puckar" alldeles före servering eftersom de vätskar sig lite.
Potatis- och äggsallad: Hacka ägget. Tärna potatisen.
Rör ihop ägg och potatis med gräddfil. Blanda i gräslöken. Salta och peppra. Forma till matskedsstora puckar eller ägg.
Lägg upp silltartaren med ägg- och potatissalladen. Servera med västerbottensost, fäbodsknäcke och ett salladsblad.