Räcker till hur många?
Som huvudrätt räcker den till 8–10 personer och som förrätt till ca 20.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här silltårtan är enkel att göra och har blivit en läsarfavorit. Den kan stå helt färdig i kylen 3–5 timmar i förväg.
Bred smör på bröden. Lägg två av bröden på ett stort uppläggningsfat till en rund botten.
Skala och finhacka löken. Fördela osten över bottnen. Strö över löken. Bred ut gräddfilen över löken.
Lägg på två nya bröd och se till att skarven kommer med lite förskjutning mot den undre skarven. Skala och skiva äggen. Lägg på äggen. Krydda med peppar och bred på majonnäsen.
Lägg på de två sista bröden. Finstrimla salladen. Täck med ett tunt lager sallad. Skär sillfilén i bitar. Lägg dem som en ring på tårtan.
Fortsätt med en ring av senapssill och slutligen tomatsillen i mitten. Garnera med gräslök, lökringar och dill.
Som huvudrätt räcker den till 8–10 personer och som förrätt till ca 20.