Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Silltårta - en läsarfavorit sedan 1993

Den här silltårtan är enkel att göra och har blivit en läsarfavorit. Den kan stå helt färdig i kylen 3–5 timmar i förväg. 

Silltårta - en läsarfavorit sedan 1993
Silltårta - en läsarfavorit sedan 1993
Silltårta - en läsarfavorit sedan 1993

Ingredienser

  • 2 förphönökaka- (6 halvmåneformade bröd)
  • 2 msksmör- rumsvarmt
  • 1 stgul lök- liten
  • 5 dlvästerbottensost- riven
  • 3 dlgräddfil
  • 6 stägg- hårdkokta
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 dlmajonnäs
  • 23 dlgrönsallad
  • 1 burkinlagd sill med lök (600 g)
  • 1 burksenapssill (260 g)
  • 1 burktomatsill- (275 g)

Garnering

  • gräslök- finhackad
  • lökringar
  • dill

Gör så här

  1. Bred smör på bröden. Lägg två av bröden på ett stort uppläggningsfat till en rund botten.

  2. Skala och finhacka löken. Fördela  osten över bottnen. Strö över löken. Bred ut gräddfilen över löken.

  3. Lägg på två nya bröd och se till att skarven kommer med lite förskjutning mot den undre skarven. Skala och skiva äggen. Lägg på äggen. Krydda med peppar och bred på majonnäsen.

  4. Lägg på de två sista bröden. Finstrimla salladen. Täck med ett tunt lager sallad. Skär sillfilén i bitar. Lägg dem som en ring på tårtan.

  5. Fortsätt med en ring av senapssill och slutligen tomatsillen i mitten. Garnera med gräslök, lökringar och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Räcker till hur många?

Som huvudrätt räcker den till 8–10 personer och som förrätt till ca 20.

Läsarbrev med önskemål om silltårtan: