Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Silltårta med ansjovis och rödbetor

Låt silltårtan stå och mogna ca 2 timmar i kylen så blir den ännu godare.

Silltårta med ansjovis och rödbetorSilltårta med ansjovis och rödbetorSilltårta med ansjovis och rödbetor

Ingredienser

  • 24kavring- skivor

Fyllning

  • 0,5rödlök
  • 4ägg- hårdkokta (2 + 2)
  • 2 burkaranjovis- (à 125 g)
  • 1 dlrödbetor- inlagda
  • 2potatisar- kokta (150 g)
  • 200 gfärskost- naturell eller med gräslök

Garnering

  • 3 dlvispgrädde
  • 1,5 dlsmörgåskaviar
  • 2 mskgul lök- hackad
  • 1 knippagräslök
  • 1 burklucullus- skivad smörgåssill i dillsås Abba (100 g)
  • 10svarta oliver
  • 0,5rödlök
  • 150 gsallad- blandad (1 påse)
  • dill
  • basilika

Gör så här

  1. Skär bort kanterna på brödet och lägg ihop 8 skivor till botten på ett fat. Skala och hacka löken och två av äggen. Häll av spadet från ansjovisen och hacka den. Hacka även rödbetor och potatis. Blanda alltihop med färskosten.

  2. Bred på hälften av fyllningen på bröden. Lägg på ytterligare ett lager bröd. Bred över resten av fyllningen och avsluta med ett lager bröd.

  3. Vispa grädden och blanda den med kaviar och lök. Bred grädden över och runt om tårtan.

  4. Garnera med gräslök, 2 ägg i klyftor, sill, oliver, rödlöksringar, sallad, dill och basilika.

Vad tyckte du om receptet?