Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sillsmörgåstårta med apelsin och basilika

Att ha sill på smörgåstårtan är hur gott som helst!

Sillsmörgåstårta med apelsin och basilikaSillsmörgåstårta med apelsin och basilikaSillsmörgåstårta med apelsin och basilika
ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 12formfranska

Lök- & apelsinfyllning

  • 150 glöksill- avrunnen
  • 0,5 krukabasilika- finhackad
  • 0,5apelsin- finrivet skal
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 1 dlmajonnäs
  • salt
  • peppar

Potatis- & Philadelphiafyllning

  • 250 gpotatis- kokt kall potatis (3 mindre potatisar)
  • 100 gphiladelphia
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 1rödlök- finhackad
  • salt
  • peppar

Garneringskräm

  • 1,5 dlmajonnäs
  • 1,5 dlyoghurt- turkisk

Till garnering

  • bladpersilja
  • 250 glöksill- avrunnen
  • apelsinskivor- skurna i kvartar
  • rödlök- skuren i ringar

Gör så här

  1. Skär sillen i små bitar. Blanda sill, basilika, apelsinskal, turkisk yoghurt och majonnäs i en bunke. Smaka av med salt och peppar.

  2. Skär potatisen i små tärningar. Blanda Philadelphia, turkisk yoghurt, rödlök, salt och peppar i en bunke. Rör försiktigt ner potatisen.

  3. Kantskär brödskivorna. Lägg 3 i rad på en bricka. Bred på hälften av lök- och apelsinfyllningen. Täck med ett lager bröd. Lägg bröd- skivorna så att skarvarna förskjuts, så som man lägger tegel.

  4. Bred på ett tjockt lager av potatis- och Philadelphiafyllningen.

  5. Täck med ett lager bröd och bred på den resterande lök- och apelsinfyllningen. Avsluta med brödskivor.

  6. Blanda majonnäs och turkisk yoghurt i en bunke och bred det över och runtom hela tårtan.

  7. Garnera med bladpersilja på sidorna. Toppa med löksill, apelsin- skivor, rödlök och mer bladpersilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök