Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Att ha sill på smörgåstårtan är hur gott som helst!
Skär sillen i små bitar. Blanda sill, basilika, apelsinskal, turkisk yoghurt och majonnäs i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
Skär potatisen i små tärningar. Blanda Philadelphia, turkisk yoghurt, rödlök, salt och peppar i en bunke. Rör försiktigt ner potatisen.
Kantskär brödskivorna. Lägg 3 i rad på en bricka. Bred på hälften av lök- och apelsinfyllningen. Täck med ett lager bröd. Lägg bröd- skivorna så att skarvarna förskjuts, så som man lägger tegel.
Bred på ett tjockt lager av potatis- och Philadelphiafyllningen.
Täck med ett lager bröd och bred på den resterande lök- och apelsinfyllningen. Avsluta med brödskivor.
Blanda majonnäs och turkisk yoghurt i en bunke och bred det över och runtom hela tårtan.
Garnera med bladpersilja på sidorna. Toppa med löksill, apelsin- skivor, rödlök och mer bladpersilja.
Recept från Mitt kök