Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sillsalsa med tomat och vitlök

En sötsyrlig sillsalsa med finhackade färska tomater och lite balsamvinäger.

Sillsalsa med tomat och vitlök
Sillsalsa med tomat och vitlök
Sillsalsa med tomat och vitlök
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 2 förp5-minuterssill- (à 420 g)
  • 56tomater- (ca 700 g)
  • 1gul lök- liten
  • 2 mskolivolja
  • 2vitlöksklyftor- skalade
  • 1 msktimjan- hackad
  • 0,5 mskbalsamvinäger
  • 0,5 dlchilisås
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skålla och skala tomaterna. Halvera, gröp ut kärnorna och finhacka tomatköttet.

  2. Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan ca 2 min.

  3. Tillsätt tomathacket, skala och pressa i vitlök och blanda i timjan. Fräs på medelvärme under omrörning 4-5 min.

  4. Häll blandningen i en trådsil. Låt den rinna av och kallna.

  5. Häll blandningen i en skål och tillsätt balsamvinäger, chilisås, salt och peppar.

  6. Skölj sillen och låt den rinna av. Torka den med hushållspapper och skär den i små tärningar. Blanda sill och salsa.

  7. Ställ i kylen ca 12 timmar.

    Foto: Holger Edström

    olika-sillar

Vad tyckte du om receptet?