Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En sötsyrlig sillsalsa med finhackade färska tomater och lite balsamvinäger.
Skålla och skala tomaterna. Halvera, gröp ut kärnorna och finhacka tomatköttet.
Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan ca 2 min.
Tillsätt tomathacket, skala och pressa i vitlök och blanda i timjan. Fräs på medelvärme under omrörning 4-5 min.
Häll blandningen i en trådsil. Låt den rinna av och kallna.
Häll blandningen i en skål och tillsätt balsamvinäger, chilisås, salt och peppar.
Skölj sillen och låt den rinna av. Torka den med hushållspapper och skär den i små tärningar. Blanda sill och salsa.
Ställ i kylen ca 12 timmar.
Foto: Holger Edström
olika-sillar