Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sillsallad på ägghalvor

Recept på sillsallad i små munsbitar som blev en av redaktionens favoriter. Klassiska smaker i ny presentation!

Sillsallad på ägghalvor
Sillsallad på ägghalvor
Sillsallad på ägghalvor
Recept på sillsallad på ägghalvor. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 pkt5-minuterssill
  • 5rödbetor- inlagda
  • 2saltgurkor
  • 2äpplen- gärna Ingrid Marie
  • 1purjolök- bit (ca 5 cm)
  • 23 mskhovmästarsås
  • 5ägg- hårdkokta
  • 1 dlcrème fraiche
  • 25 gsvart stenbitsrom
  • dillvippor

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av. Skär sill, rödbetor och saltgurka i tärningar. Kärna ur och tärna äpplena. Skiva purjolöken tunt. Blanda betor, sill, gurka, purjolök och äpple med hovmästarsås.

  2. Koka äggen. Spola dem kalla. Skala och skär äggen i halvor. Lägg på en klick sillsallad, crème fraiche och stenbitsrom. Garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?