Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blanda ihop en matig sallad med matjessill, ägg och rädisor. Servera gärna tillsammans med knäckebröd och västerbottensost. Finns inte färskpotatis att köpa går det så klart finfint med annan potatis.
Matjessillsallad: Fördela salladen över ett stort fat.
Skär matjessillen i bitar.
Skala rödlöken. Hyvla rödlöken och rädisorna tunt på mandolin.
Dela potatisarna på mitten eller skiva dem.
Dela äggen i ägghalvor eller i klyftor.
Lägg rödlök, rädisor, potatis och ägg på fatet.
Ringla över dijondressing. Klipp över dill. Strö över lite svartpeppar.
Dijondressing: Vispa ihop dijonsenap, strösocker, rödvinsvinäger och äggulan i en skål.
Droppa i oljan i en fin stråle och vispa kraftigt under tiden. Tillsätt salt och peppar. Späd eventuellt ut såsen med lite kallt vatten.
Recept från Mitt kök